Her zaman baharatlarıyla ilgimi çeken Pakistan mutfağı için de adresimiz Masala Cafe. Benim kadar lezzet düşkünü ve bir o kadar da bu işlerden anlayan bir Adana’lı ve bir de Antakya’dan gelen bir arkadaşımla Masala Cafe’deyiz.
Masala Cafe adını ‘Garam Masala’dan alıyor. Garam Masala, kimyon, tarçın, karanfil, kişniş, karabiber ağırlıklı bir baharat karışımıdır. Hint usulü bu baharat genellikle Endonezya yöresinde kullanılıyormuş.
Saat 14.00 gibi mekana gittiğimizde yemekler bitmiş herkes gitmişçesine bir atmosfer var. Meğerse, saat 12.00-13.30 arası öğle arasına çıkan çalışanlar için açık büfe hizmeti sunuluyormuş. Açık büfe Pakistan yemekleri! Ancak tabiki açık büfede pek de fazla bir şey kalmamıştı.
Gazete şeklinde bir menü geliyor –bu sizde kalabiliyor-. Bir sürü değişik isimli tavuk veya kuzu yemeği ile karşı karşıyayız. Baharatlı hepsi, kimisi çok tatlı, kimisi acı, ekşi… 3 kişiyiz ve üçümüzde değişik tatlar denemek istiyoruz. 3 farklı yemek istedik paylaşmak üzere. Bu arada öncesinde aperatif olarak baharatlı nohut ve özel sosuyla beraber servis edilen kızartmalar sunuluyor.
Menüde ki çoğu ismi anlamasanız da, altlarındaki açıklamalar ne yiyeceğinize ışık tutacaktır. Biz de öncesinde ‘Keema Samosa’ sipariş ediyoruz. Keema Samosa, kişniş ve kıymalı bir börek. Özelliği, şişkin ve içinin oldukça dolu olması. Keema Samosa’dan sonra ana yemekleri sipariş ediyoruz. 3 farklı seçenekli siparişimiz makhani, madrazi.. ve adını hatırlayamadığım bu seçenekleri tavuk olarak tercih ediyoruz. Sipariş sırasında acı durumu soruluyor. Üçümüzde acıyı çok sevmemize rağmen Hint, Pakistan yemeklerinin acılarını göze alamıyoruz ve orta acılı seçiyoruz.
Yemekler Pakistan pilavı ve haşlanmış patates ile havuç ile servis ediliyor. Üzerleri sosla kaplanmış üç farklı tavuk yemeği.. Tek tek tadına varıyoruz. Tatlı olan fazla tatlı geliyor. Ekşili seçeneğimiz ise biraz tatsız. En çok daha acı ve domatesli soğanlı tavuğu beğeniyoruz. Buraya önceden gelen arkadaşım servisin bu şekilde yapılmadığını, bakır kaplarda yemeklerin geldiğini ve porsiyonların daha büyük olduğunu söyledi. Fakat öğle yemeğinden sonra gelmemiz şanssız bir tesadüf olabilir. Garsona sorduğumuzda bakır kapların akşamları servis edildiğini öğreniyoruz. Kısacası akşamda gitmekte fayda var.
Körinin eksik olmadığı bu tavuklar gerçekten değişik lezzetlere sahip. Orijinallerine yakın mıdır bilemem ama Ankara’da değişik tatlara sahip oldukları kesin. Fakat unutulmamalı ki çok doyurmuyorlar. Fiyatlar ise tavuk/kuzu seçenekli ana yemeklerde 12-18 TL arası değişiyor.
Bir dahakine akşam gelmeyi kararlaştırarak Masala’dan Sushico’ya geçiyoruz doymak üzere. Pakistan’dan uzakdoğu’ya.. Sushico ve Uzakdoğu yemekleri de çok yakında.
Fiyat ***** Servis **** Sunum**Lezzet***Mekan***
Adres: Paris Caddesi Şili Meydanı No:49/E Çankaya / Ankara
Telefon: 0 312 428 60 60
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder