İlk yazım, kışlık salonuna daha önce sadece bir kez gittiğim, yazlık bahçesinde de yine sadece bir kaç kez eş,dost akraba düğünü için bulunduğum, ancak dün gece bir aile yemeği için davet edildiğim Harbiye'de ki Yeni Bahar Restaurant ( Bahar Restaurant ) ya da büyüklerimizin tabiri ile Eski Hülya ( aslında neden böyle dendiğini de merak etmiyor değilim ) üzerine..
Mekan genel olarak hem servis hem de yemek tarzı ile standart Harbiye tarzını yansıtan bir yer...
Harbiye tarzını bilmeyenler için biraz özetleyelim : masaya önce mezeler gelir, herbiri birbirinden lezzetli; humus, babagannuş, süzme, cevizli biber, çiğköfte, mevsimine göre zahter salatası vs. ardından belki bir ara sıcak ( sac oruğu mesela ) hemen mezelerle birlikte, hepsi serpme denen usulde ve masada paylaşma esası ile.. ardından yine mezeler masada iken ortaya ( yine paylaşmak üzere ) tavuk ( artık, şiş mi, ızgara mı, but mu göğüs mü, acılı mı terbiyeli mi size kalmış ) sonrasında 'müessese ikramı' meyve ve/ya künefe ..
Dün gece de aynı bu minvalde idi.. mezeler lezzetli ve taze.. seçenek bol.. tek ilginç olan ise, son zamanlarda özellikle parça etli versiyonu ile Antakya mezeleri arasında yer bulmaya başlayan 'Ali Nazik' türevi patlıcan yoğurtlamanın tavuk parça et ile sipariş edilmesi ve şefin yadırgamadan sipariş alması idi. Demek ki daha önceden de böyle siparişler almıştı. Antakyalıların yeniliklere (özellikle yemek dünyasında ki farklılıklara ) mesafeli olduklarını varsaydığımızda bu bir devrim bile sayılabilir !
Kemiksiz, terbiyeli, şiş tavuk ağırlıklı göğüs etinden seçilmiş olsa da lezzetli sayılabilirdi.
Bir Harbiye deneyimini ilk kez yaşayacaklara tavsiyem, but ağırlıklı tercih etmeleri.. Bir daha yedikleri hiç bir tavuktan aynı lezzeti almayacaklarını garanti edebilirim.
Künefe maalesef çıtır çıtır değildi. ama yedik tabi ki..
Yemekler için hal böyleyken ortamdan da bahsetmek lazım.. Aynı gece SES ( sağlık emekçileri sendikası) gecesi vardı mekanda.. nasıl bir gürültü olduğunu ve insanların pistte nasıl oynadığını tahmin etme işini size bırakıyorum.. Cuma gecesi olması da etkili idi galiba..
Müşterilerle, sendikacıları ayırmak için çiçeklerden bir paravan yapılmış olmasına rağmen arkamızdaki Çorum'lu kadın turist grubunun önce yerlerinde daha sonra pistte engel tanımamaları, yoldan geçerken bunu pencereden fark eden yabancı turist grubunun önce pencereden sonra sahneden olaya dahil olmaları ' her malın bir alıcısı vardır' tezini doğrulamamı sağladı..
Sonuç: gidilebilir, 'eğlenilebilir', standart bir mekan..
Tavsiyeler:
Giysi: Sınırsız özgürlük..
Rezervasyon : Özellikle hafta sonları gerekli..
Fiyat : Kişi Başı 25 - 35 TL arası ( alkollü içki dahil )
Adres: Defne Mah. Atatürk cad. No:1 Harbiye / Antakya
Tel: 0.326.231 41 09 web: http://www.baharrestaurant.com/
Bir başka yazıda görüşmek üzere...
Sevgiler..
Volkan...
Mekan genel olarak hem servis hem de yemek tarzı ile standart Harbiye tarzını yansıtan bir yer...
Harbiye tarzını bilmeyenler için biraz özetleyelim : masaya önce mezeler gelir, herbiri birbirinden lezzetli; humus, babagannuş, süzme, cevizli biber, çiğköfte, mevsimine göre zahter salatası vs. ardından belki bir ara sıcak ( sac oruğu mesela ) hemen mezelerle birlikte, hepsi serpme denen usulde ve masada paylaşma esası ile.. ardından yine mezeler masada iken ortaya ( yine paylaşmak üzere ) tavuk ( artık, şiş mi, ızgara mı, but mu göğüs mü, acılı mı terbiyeli mi size kalmış ) sonrasında 'müessese ikramı' meyve ve/ya künefe ..
Dün gece de aynı bu minvalde idi.. mezeler lezzetli ve taze.. seçenek bol.. tek ilginç olan ise, son zamanlarda özellikle parça etli versiyonu ile Antakya mezeleri arasında yer bulmaya başlayan 'Ali Nazik' türevi patlıcan yoğurtlamanın tavuk parça et ile sipariş edilmesi ve şefin yadırgamadan sipariş alması idi. Demek ki daha önceden de böyle siparişler almıştı. Antakyalıların yeniliklere (özellikle yemek dünyasında ki farklılıklara ) mesafeli olduklarını varsaydığımızda bu bir devrim bile sayılabilir !
Kemiksiz, terbiyeli, şiş tavuk ağırlıklı göğüs etinden seçilmiş olsa da lezzetli sayılabilirdi.
Bir Harbiye deneyimini ilk kez yaşayacaklara tavsiyem, but ağırlıklı tercih etmeleri.. Bir daha yedikleri hiç bir tavuktan aynı lezzeti almayacaklarını garanti edebilirim.
Künefe maalesef çıtır çıtır değildi. ama yedik tabi ki..
Yemekler için hal böyleyken ortamdan da bahsetmek lazım.. Aynı gece SES ( sağlık emekçileri sendikası) gecesi vardı mekanda.. nasıl bir gürültü olduğunu ve insanların pistte nasıl oynadığını tahmin etme işini size bırakıyorum.. Cuma gecesi olması da etkili idi galiba..
Müşterilerle, sendikacıları ayırmak için çiçeklerden bir paravan yapılmış olmasına rağmen arkamızdaki Çorum'lu kadın turist grubunun önce yerlerinde daha sonra pistte engel tanımamaları, yoldan geçerken bunu pencereden fark eden yabancı turist grubunun önce pencereden sonra sahneden olaya dahil olmaları ' her malın bir alıcısı vardır' tezini doğrulamamı sağladı..
Sonuç: gidilebilir, 'eğlenilebilir', standart bir mekan..
Tavsiyeler:
Giysi: Sınırsız özgürlük..
Rezervasyon : Özellikle hafta sonları gerekli..
Fiyat : Kişi Başı 25 - 35 TL arası ( alkollü içki dahil )
Adres: Defne Mah. Atatürk cad. No:1 Harbiye / Antakya
Tel: 0.326.231 41 09 web: http://www.baharrestaurant.com/
Bir başka yazıda görüşmek üzere...
Sevgiler..
Volkan...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder